חלת מפתח
- הכנה: שעה
- אפייה: 25 דקות
- קל
- 1 חלה
כל שנה אחרי פסח מכינים חלות בצורת המפתח.
החלות נועדו כסגולה לפרנסה טובה.
אפשר לעצב אותן איך שרוצים ואפילו להטביע מפתח על גבי הבצק.
אני מאחלת לשנה של שפע, בריאות ופרנסה טובה לכולנו.
חלת מפתח
מצרכים: (1 חלת מפתח + חלה קטנה)
500 גרם קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ)
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
4.5 כפות סוכר לבן
250 מ"ל מים
70 מ"ל שמן
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות לפחות או עד לקבלת בצק רך ואלסטי, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. מחלקים את הבצק לפי משקל הכדורים:
– לראש העגול: 2 כדורים במשקל 140 גרם כל אחד.
– לצמה המרכזית: 4 כדורים במשקל 70 גרם כל אחד.
– לשיניים: 2 כדורים במשקל 30 גרם כל אחד (אפשר גם רק כדור אחד).
– מיתרת הבצק יוצרים חלה קטנה נוספת.
7. מתחילים ברידוד:
– מרדדים כל חלק למלבן דק עם מערוך ומגלגלים לגליל (זה נותן אווריריות לרצועה), מכסים את הגלילים במגבת עד לקליעת החלות.
– מתחילים לרדד כל גליל לרצועה ארוכה אך לא ארוכה מדי.
8. קולעים כל חלק כמו בסרטון המצורף, אפשר לטבול חלק מהרצועות במים ואז בשומשום כמו בסרטון.
9. מסדרים את החלקים אחד על גבי השני לכדי צורת מפתח על גבי תבנית עם נייר אפייה.
10. מכסים במגבת/שקית לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
11. מחממים תנור ל-175 מעלות.
12. לאחר ההתפחה מורחים בעזרת מברשת ביצה טרופה על כל החלקים ללא השומשום.
13. אופים ב-175 מעלות למשך 20-25 דקות, התחתית תהיה שחומה ויפה.
אחסון וחיי מדף:
אם מכינים ביום רביעי/חמישי לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.