חלה לשבת
03/01/2023
חלה לשבת
- הכנה: 3.5 שעות כולל התפחה
- אפייה: 25 דקות
- קל
- 3 חלות
הריח בשישי בבוקר של חלות בתנור מנצח הכול.
אין ארוחת שישי בלי חלה אוורירית, קצת מתוקה קצת מלוחה שתתאים לכול מה שתרצו.
לצד מיליון הסלטים של אמא המטבוחה, החצילים, הסלק וואי וואיייי!
אפשר גם למלא אותה, בגבינות, בבשר, בנוטלה (יותר טעים מעוגת שמרים מבטיחה לכם), או ככה טהורה וטעימה.
כמה טיפים:
1. הכי חשוב זאת ההתפחה, ממליצה בחום להתפיח לילה במקרר זה יעשה פלאים לגלוטן ולכם יהיה יותר קל ללוש.
גם לי לפעמים אין מספיק זמן או תכנון מקדים אז תפיחה מספקת לא במקום חמים מדי בטמפרטורת חדר תעשה את העבודה.
2. בבקשה לא מים חמים/פושרים – מים מהברז רגילים, זה לא יעזור לתפיחה או יזרז אותה, להפך – אנחנו רוצים תפיחה איכותית ולא מהירה כדי שהבצק יהיה רך ואוורירי.
3. אם הבצק מתנגד לעבודה ומתכווץ בחזרה, תנו לו מנוחה מתחת למגבת ושוב קצת תפיחה לכמה דקות.
4. שמרים טריים או יבשים?
אני תמיד אשתמש בשמרים יבשים, אנחנו במדינה חמה ובמעבר מחום לקור ועד להגעת המוצר למקרר יש פרק זמן ארוך שבו השמרים לא באיכות המרבית שלהם. שמרים יבשים הם אותו שמרים שהוציאו מהם את כל הנוזלים ונותרנו עם חומר הגלם מרוכז.
ניתן לשמור בקופסא במקפיא וישירות למיקסר, הכי קל שיש.
5. קמח – בהחלט אפשר קמח לבן, אפשר גם קמח שבערכים התזונתיים יהיה רשום בערך החלבון 14 גרם ומעלה (קמח לחלה, קמח לחם ועוד).
המיתוג בסיווג הקמח לפי שם (עוגות, חלה וכו') זה לפי ערך החלבון, ערך גבוה מ-14 גרם ייתן לנו רשת גלוטן חזקה יותר ובצק אלסטי, בסוף נקבל חלה אוורירית ויפה.
יאללה בואו נכין חלות!
שבת שלום 🙂
חלה לשבת
מצרכים: (3 חלות)
1 קילו קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
7 כפות סוכר לבן
500 מ"ל מים
140 מ"ל שמן
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות לפחות או עד לקבלת בצק רך ואלסטי, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד עם חורים קטנים לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. קליעת החלה:
– מחלקים את הבצק, כל חלק במשקל 120-130 גרם ומניחים בצד, מכסים במגבת בערך 20 דקות.
– מרדדים כל חלק למלבן דק עם מערוך ומגלגלים לגליל (זה נותן אווריריות לרצועה), מכסים את הגלילים במגבת עד לקליעת החלות.
– מתחילים לרדד כל גליל לרצועה ארוכה אך לא ארוכה מדי, אנחנו רוצים חלות שמנמנות ולא ארוכות ורזות.
– קולעים לבחירתכם חלה לפי מספר הרצועות הרצוי.
7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים במגבת/שקית לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
– לאחר התפחה מורחים בעזרת מברשת זיגוג לבחירתכם: ביצה עם מעט מים, חלמון עם מעט מלח, ביצה עם מעט שמן זית, רק מים או רק קמח לאיבוק.
– מפזרים שומשום או תערובת תיבול אחרת (פרג/קצח).
9. אפייה ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות, התחתית תהיה שחומה ויפה.
אחסון וחיי מדף:
אם מכינים ביום רביעי/חמישי לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.
* ניתן להקפיא גם לשבועיים-חודש קדימה.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
אהובה
המתכון הכי טוב שניסיתי!
הבצק סופר נוח לעבודה, לשתי ידנית ועקבתי אחר ההוראות- יצא פצצה
תודה לך 3>