העוגיות של סבתא עמליה
- הכנה: 30 דקות
- טיגון: 5 דקות
- קל
- 24 חיתוכיות
- ללא גלוטן
מתכון שעובר במשפחה דורי דורות, אין פסח בלי המתכון הזה!
מאז שאני קטנה, כל ערב חג זה חובה עם כל הקינוחים על השולחן.
יום יומיים לפני, יושבים ליד השולחן במטבח, חותכים מצות, מורחים ממרח תמרים ומכינים ערמה לאמא שתטגן ביום החג.
יהודי מרוקו וגם אמא שלי מכינים את זה עם מעט מי זהר בסירופ, אני הכנתי עם קליפות תפוז ויצא משגע.
כל שנה אותה מסורת, אותו הטעם המתוק – בשבילי זה פסח.
העוגיות של סבתא עמליה (ממי)
מצרכים: (24 חיתוכיות)
4 מצות + 1 ספייר
ממרח תמרים
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
קליפה מתפוז 1 / טיפה של מי זהר
ביצה טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מרטיבים ממש מעט בעזרת מברשת כל פעם מצה אחת, חותכים ל-4 מלבנים וכל מלבן חותכים ל-3 ריבועים.
2. מורחים ממרח תמרים בנדיבות על ריבוע מצה וסוגרים עם עוד ריבוע מצה ליצירת סנדוויץ', מניחים בצד, חוזרים על זה עד שנגמרים כל הריבועים.
3. מכינים את הסירופ:
– מרתיחים בקלחת סוכר, מים וקליפות תפוז (לחילופין מי זהר), מניחים בצד להתקררות.
4. מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, טובלים כל סנדוויץ' בביצה טרופה ומטגנים עד להזהבה מ-2 הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
5. טובלים היטב בסירופ סוכר ומעבירים לצלחת.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין מבעוד מועד את הריבועי מצות ולמלא יום לפני החג, ביום של החג לטגן ולטבול בסירופ.
טוב לאכילה באותו היום ויום למחרת בלבד בגלל הסירופ.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
בואו לאינסטגרם!
Incorrect access token specified.