דים סאם תרד ובוטנים
- הכנה: שעה וחצי
- טיגון: 10 דקות
- קל
- 20 יח'
הפעם באווירת פורים, הדים סאם התחפש לאוזן המן!
הקיפול של אוזן המן מתאים כמו כפפה לדים סאם, זה קיפול פשוט ומהיר, התרד באידוי יוצא מושלם.
כמובן שאפשר לעשות קיפול איך שרוצים, יש המון שיטות מהממות.
אני תמיד מכינה כמות ושומרת במקפיא, מהמקפיא ישירות לאידוי/טיגון, הכי טעים זה גם וגם.
הוספתי לכם מתכון לרוטב קלאסי שאני מכינה תמיד.
דים סאם תרד ובוטנים
מצרכים: (20 יח')
לבצק:
130 גרם קמח פסטה
75 מ"ל מים
1/2 כפית מלח
למילוי תרד ובוטנים:
1/2 חבילת תרד קפוא / 2 חבילות תרד טרי
להוסיף 4 כפות בוטנים קצוצים
1.5 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1/4 כף סוכר
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר מגורד
רוטב לטבילה:
4.5 כפות סויה
1 כף חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1.5 כפיות שמן צ׳ילי
1 כפית דבש
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק – לשים את כל המרכיבים ידנית במשך 5-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של 20 דקות בטמפ' חדר.
2. מכינים את המילוי:
– את התרד יש לחלוט במים רותחים דקה/שתיים, לסחוט היטב ולקצוץ דק דק.
– מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, שומרים בינתיים במקרר.
3. אפשר לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח ואפשר לרדד בעזרת מכונת פסטה (כל פעם עובדים מחצית מכמות הבצק).
4. מרדדים עד לקבלת בצק דק יחסית (במכונת פסטה עד שלב 5/6), קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, משאירים על משטח מקומח ועובדים כל פעם עם מילוי או מניחים כל עיגול על גבי ריבוע נייר אפייה (אל תשימו אחד על גבי השני, הם נדבקים וזה מאוד מתסכל אח"כ).
5. במרכז עיגול בצק מניחים כפית מילוי ומקפלים לצורת דים סאם כמו שאוהבים או לצורה של אוזן המן כמו בסרטון.
6. מחממים מחבת עם כפית שמן קנולה, מניחים את הדים סאם ומטגגים את התחתית שלו עד להזהבה יפה.
7. מוסיפים שליש כוס מים למחבת (בזהירות לא למזוג על גבי הדים סאם עצמו) ומכסים, מאדים על אש נמוכה עד שאין יותר מים.
8. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים לצד הרוטב, אפשר לקשט עם שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ.
הערות:
1. אל תנסו עם קמח לבן, הוא דביק יותר וזה לא יעבוד כאן.
2. אפשר להקפיא עיגולים בצק מוכנים, כאשר כל עיגול מונח על גבי ריבוע נייר אפייה – אל תערמו יותר מדי, לניילן אותם ולהקפיא, להפשיר במקרר.
4. הדים סאם נשמר במקפיא לא אפוי, מקפיאים לאחר מילוי על גבי מגש עם נייר אפייה, במרווחים – לאחר שקפאו מעבירים לשקיות זיפר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.