
דונאטס תותים, עונת החורף התחילה ומה יותר קלאסי מזה?
ציפוי תותים יפה ונוצץ, טעים!
2 דגשים:
ההתפחה פה חשובה אז אל תמהרו.
תקפידו לאחר קריצת הצורה להניח כל דונאט על ריבוע נייר אפייה, כך שתוכלו לטגן בצורה קלה והם לא יאבדו צורה בטיגון.
מצרכים: (16 יחידות)
400 גרם קמח
4 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר
180 מ״ל חלב
80 גרם חמאה רכה
1 ביצים
7 גרם מלח
ציפוי תותים:
125 גרם תותים
320 גרם אבקת סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, ביצה וחלב.
2. לערבל במשך דקה רק עד לאיחוד החומרים, להוסיף את החמאה ואת המלח.
3. להמשיך ללוש במשך 7-8 דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
4. מוציאים מהמיקסר לקערה משומנת (אפשר לשמן את הידיים או להיעזר בקלף פלסטיק להוצאת הבצק), מכסים בניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. מרדדים לבצק וקורצים עיגולים, במרכז בעזרת צנטר קורצים עיגול במרכז.
7. מניחים כל דונאט על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפחים שוב עד להכפלת נפח.
8. מחממים שמן בסיר עמוק, כשמגיעה הטמפרטורה ל-165 מעלות מתחילים לטגן.
9. מורידים כל דונאטס בעדינות מנייר האפייה ומניחים לאט ובזהירות בשמן.
– נטגן משני הצדדים עד להזהבה ונוציא לנייר סופג.
10. בזמן המנוחה בטמפרטורת חדר נכין את הציפוי: את התותים טוחנים לרוטב חלק ומערבבים עם אבקת הסוכר בעזרת מטרפה.
11. נקשט ונשאיר בטמפרטורת חדר להתייצבות הקרם.
אחסון וחיי מדף:
הדונאטס במיטבם באותו יום.
אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר יום/יומיים לא יותר מזה.
לחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.