קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

גראטן תפוחי אדמה

גראטן תפוחי אדמה

קלאסיקה במיטבה, מה עוד אפשר להגיד?
המתכון נשאר נאמן לשיטה הצרפתית, מבשלים מעט את התפוחי אדמה בחלב ובשמנת, הם מוציאים עמילן ונוצרת קרמיות משגעת!
זו שיטה ממש פשוטה וקלה, אפייה זריזה וזה מוכן.
תוספת צנועה וטעימה שמתאימה בכל יום ובכל מצב.

גראטן תפוחי אדמה

מצרכים: (תבנית 20/30)
5 תפוחי אדמה בינוניים
4 שיני שום
500 מ״ל חלב
200 מ״ל שמנת
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט
פרמז׳ן מגורד
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
1. פורסים דק את התפוחי אדמה (אפשר עם מנדולינה או בעזרת סכין) ולא שוטפים! אנחנו רוצים את העמילן שלהם.
2. בסיר רחב ועמוק מחממים חלב, שמנת, שיני שום שלמות ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. כשהנוזל רתח מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות, הנוזל יסמיך מעט.
5. מצננים בצד כמה דקות.
6. מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה ומעל שופכים את הנוזל (אם התפרקו כמה תפוחי אדמה בסיר לא נורא).
7. מגרדים פרמז׳ן איכותי ואופים במשך 45 דקות.
8. מפזרים עירית קצוצה ופרמז׳ן מגורד ומגישים.

אחסון וחיי מדף:
ניתן להכין את התפוחי אדמה מראש ולפני האירוח להכניס את התבנית לתנור, לאפות ולהגיש.
הוא נשמר במקרר עטוף בניילון נצמד עד יומיים, לחמם לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *