קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

גאלט צרפתי

גאלט צרפתי


המתכון לקרפ הזה כבר איתי כמה שנים, הוא טעים בטירוף ולא מזהים מזהים שהוא ללא גלוטן.
הפעם הכנתי איתו ארוחת בוקר מטורפת והיא כשרה לפסח!!
בצרפת קוראים לזה גאלט וזאת ארוחת בוקר מושלמת, תעופו על התוספות הכול הולך כאן.
אני בחרתי גבינה מגורדת, גבינת עיזים וסלמון מעושן – אל תוותרו על ביצת עין זה כל הקטע של המנה!
אל תשכחו לשמור קרפ אחד בשביל קינוח עם שוקולד.

גאלט צרפתי

מצרכים: (16 יח')
לבלילה:
3 ביצים
500 מ"ל חלב
2 כפות סוכר לבן
1 כוס קורנפלור

חמאה מומסת לטיגון

למילוי לארוחת בוקר:
גבינת עמק מגורדת / מוצרלה מגורדת
גבינת עיזים
סלמון מעושן
ביצת עין

לקינוח:
ממרח שוקולד שאוהבים (אפשר עם פירות חתוכים בפנים)
חמאה למריחה + סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים ביצים, סוכר, חלב וקורנפלור.
2. 
מחממים מחבת קרפים (או מחבת רחבה), מורחים חמאה מומסת ומוזגים רבע כוס בלילה למרכז המחבת.
3. 
מזיזים את המחבת כך שהבלילה תשתטח ותכסה את פני המחבת.
4. 
מטגנים במשך 30-40 שניות והופכים לצד השני, מטגנים עוד 30-40 שניות (הבלילה תתנתק מהמחבת ברגע שהיא מוכנה ויהיה קל להפוך אותה).
5. 
מעבירים לצלחת שטוחה.
6. לארוחת בוקר: 
– מחממים את המחבת בשנית, מורחים מעט חמאה.
– מניחים קרפ אחד ומעליו מפזרים גבינה מגורדת.
– במרכז הקרפ מניחים גבינת עיזים, סלמון מעושן ושוברים ביצה (אפשר גם להכין ביצת עין בנפרד ולהעביר אותה מעל כמו בסרטון).
– סוגרים את הקצוות מכל הצדדים כלפי המרכז ומשאירים חור באמצע (כמו בסרטון).
– אוכלים חם!
8. לקינוח: מורחים מילוי שאוהבים.

אחסון וחיי מדף:
ניתן לשמור קרפים בלי מילוי במקרר כיום אחד ולחמם מעט לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *