אני מתנצלת מראש על המתכון הבא.
אם יש לחם שאוכלים בגן עדן זה בטוח בריוש.
להוסיף חטא על פשע גם מילאתי אותי בחמאת שום ועשבי תיבול!
אני מכורה לתוכניות אפייה ובישול והקרדיט הוא של שף בשם מארק מוריארטי.
ברגע שראיתי את המתכון לא הייתה דרך חזרה, הלחם שהופך כל אחד לכוכב במטבח!
אי אפשר לטעות עם בריוש.
מצרכים: (8 יח')
400 גרם קמח
50 גרם סוכר לבן
5 גרם מלח
100 מ״ל חלב
8 גרם שמרים יבשים
4 ביצים M
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לכדורי חמאה:
100 גרם חמאה רכה
4 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן פרמז׳ן מגורד
ביצה להברשה
חמאה מומסת להברשה
עירית קצוצה לקישוט
מלח גס לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
– במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח, חלב, שמרים וביצים – לישה במהירות נמוכה במשך 4 דקות.
– מוסיפים כל פעם קצת חמאה ונותנים לה להיטמע בבצק ואז לשים עוד 10 דקות, עד שהבצק נהיה רך ואלסטי.
– משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לתפיחה, עד להכפלת הנפח (אני ממליצה להתפיח לילה במקרר, זה בצק שצריך התפחה במקום קריר ולאט).
2. מכינים את כדורי החמאה:
– בקערה מערבבים את כל החומרים ומגלגלים 8 כדורים שווים – מכניסים למקרר ומחכים שהם יתמצקו.
3. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים (כל כדור במשקל 60 גרם), כל כדור משטחים מעט עם כף היד, במרכז מניחים כדור חמאה וסוגרים את הקצוות. מכדררים עד לקבלת כדור מתוח ויפה.
5. מניחים בתבנית משומנת ומעט עמוקה כדי שיתפחו לגובה (תבנית אינגליש 30 ס״מ מכילה 4 כדורים). מכסים להתפחה שנייה.
6. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה של הבריוש.
מצננים מעט ומברישים בחמאה מומסת.
7. מפזרים עירית קצוצה ומלח גס.
אחסון וחיי מדף:
עטופים בניילון נצמד, הבריושים מחזיקים עד חודש במקפיא בלי העירית והמלח, מפשירים מעט ומחממים בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה, מקשטים ומגישים.
במקרר עד יומיים/שלושה עטופים בניילון נצמד.
אפשר להקפיא את הבצק אחרי הלישה ולפני ההתפחה עד חודשיים עטוף בניילון נצמד, להפשיר לילה במקרר ולהכין.