קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

בורקיטס גבינות


אם יש דבר אחד שאני לא יכולה לעמוד בפניו זה בורקס.
בורקיטס גבינות עם בייבי מוצרלה בפנים, הכי טעים שיש.
הבצק קליל ולא מסובך, אם תכינו עכשיו תהיה לכם ארוחת ערב פצצה!

בורקיטס גבינות

מצרכים: (30 יחידות)
לבצק:
2 ו-1/2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 מ"ל יוגורט

למילוי גבינות:
125 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה M
100 גרם טריו מיקס גבינות
2 כפות קורנפלור
100 גרם בייבי מוצרלה

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
קצח

אופן ההכנה:
1.  מכינים את הבצק:
– שמים את כל המצרכים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
– משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא לחצי שעה.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים למילוי גבינות מלבד הבייבי מוצרלה ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. על גבי משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של ½ ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ (אפשר יותר והבורקיטס יהיו יותר גדולים, שלי מיני).
6. במרכז כל עיגול מניחים חצית כפית מילוי ומעל כדור 1 של בייבי מוצרלה, סוגרים כל עיגול לחצי ומהדקים היטב (לא להגזים עם המילוי אחרת הוא יברח).
7. ממשיכים ככה עם שארית הבצק, מרדדים שוב וחוזר חלילה.
8. על גבי תבנית עם נייר אפייה מניחים את הבורקיטס במרווחים, מברישים בביצה ומצפים בשומשום וקצח.
9. אופים במשך 20-25 דקות עד שהבורקיטס שחומים.
10. מומלץ לאכול כשזה עוד חם והגבינה מותכת.

אחסון וחיי מדף:
הבורקיטס נשמרים במקפיא בקופסא אטומה עד חודש. 
לחמם בתנור ב-150 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *