קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

ארלט קינמון

ארלט קינמון

כמו אוזני פיל אבל דקים יותר, קריספיים יותר, מקרומלים יותר, עם קינמון ופשוט טעימים בטירוף!
המתכון המלא הוא עם הכנת הבצק עלים, בהחלט אפשר להשתמש בבצק עלים קנוי, רק לשים לב שהוא קר מאוד לעבודה.
בהערות יש את האופציה להכנה עם בצק עלים קנוי.
זה הרגע להגיד: אל תחששו מהכנת בצק עלים! 
ברגע שהכנתם פעם אחת אתם תראו את ההבדל בין המאפה הביתי לקנוי.
השלבים מפורטים ורק צריך להקפיד על קירור בין שלב לשלב.
העוגיות יוצאות גדולות כי זאת העוגייה המקורית וזה הכי טעים ככה, אם בא לכם תוכלו להקטין את הגודל ולאפות פחות זמן.

ארלט קינמון

מצרכים: (20 עוגיות גדולות)
לבצק עלים:
240 גרם קמח לבן
2 כפיות מלח
80 גרם חמאה מומסת
100 מ״ל מים

לקיפול הבצק:
250 גרם חמאה בטמפ׳ חדר
100 גרם קמח לבן

למילוי הקינמון:
100 גרם סוכר
4 כפיות אבקת קינמון

אבקת סוכר לרידוד

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק עלים:
בקערת מיקסר שמים את כל המצרכים לבצק ולשים במשך 5 דקות. הופכים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
2. מכינים את החמאה לקיפול:
– בקערה מערבבים חמאה בטמפ׳ חדר וקמח עד שהכל אחיד, מרדדים בין 2 יריעות ניילון נצמד למלבן פי 2 ארוך יותר ממלבן הבצק, מעבירים לקירור חצי שעה.
3. על משטח מקומח היטב מניחים את מלבן החמאה, במרכז מניחים את מלבן הבצק – מקפלים את החמאה על גבי הבצק כך שתכסה אותו – חצי עליון לחצי של המלבן וחצי תחתון לחצי המלבן – כך שקצוות החמאה יפגשו.
4. מרדדים למלבן ועושים קיפול שליש – שליש תחתון מרימים וסוגרים על הבצק, שליש עליון מרימים וסוגרים על גבי השליש התחתון.
5. חוזרים על זה שוב, הצד הפתוח הוא לכיוון צד ימין, מרדדים ועושים סגירת שליש.
6. מניילנים ומעבירים לקירור של חצי שעה.
7. עושים עוד קיפול שליש אחד.
8. מרדדים שוב למלבן והפעם מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון, בעזרת מערוך מהדקים את התערובת לבצק ועושים קיפול ספר:
את הרבע תחתון של הבצק מרימים עד חצי המלבן, את הרבע העליון מרימים עד שיפגש עם החלק שהרמנו, סוגרים את שני החצאים אחד על השני (סגירת ספר).
9. מרדדים שוב (כדי להטמיע את הסוכר והקינמון) למלבן ברוחב 24 ס״מ על אורך של 20 ס״מ, מגלגלים לרולדה הדוקה ומקררים אותה כדי שיהיה נוח לפרוס.
10. מחממים תנור ל-190 מעלות.
11. פורסים לפרוסות של 1 ס״מ, מרדדים כל פרוסה באבקת סוכר עד לקבלת עוגייה אובלית.
12. אופים 7 דקות, מוציאים והופכים את העוגיות, אופים עוד 5-6 דקות עד שהעוגייה משחימה יפה ומתקרמלת.
13. מקררים בטמפ׳ ואוכלים!

הערות – חלופה לבצק עלים קנוי:
מצרכים:
1/2 קילו בצק עלים מרודד מופשר במקרר לילה מראש
100 גרם סוכר
4 כפיות אבקת קינמון
אבקת סוכר לרידוד

* עושים את אותם השלבים משלב מספר 8 והילך, מדלגים על כל השלבים הראשונים של הכנת הבצק.
* הקפידו על עבודה עם בצק עלים קר, שהופשר לילה מראש במקרר.

אחסון וחיי מדף:
עד שבועיים בקופסא אטומה היטב בטמפ׳ חדר.
אני ממליצה מתחת למכסה להוסיף נייר אפייה שיעזור לאטימות, אם העוגייה מקבלת לחות היא לא תהיה קריספית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *