
קסטה קיצית שהיא פשוט בול.
הגלידת יוגורט שמכינים בלי מאמץ עם הפטל החמצמץ זה שלמות שאין לתאר.
בשביל השואו מצפים בשוקולד לבן ופיסטוק קצוץ.
יש יפה כזה??
קסטה יוגורט פטל ושוקולד לבן
מצרכים: (16 קסטות)
34 יחידות פתיבר גטניו
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
2 גביעים יוגורט יווני 6.5% (של 130 מ"ל)
½ פחית חלב מרוכז (200 גרם)
מחית פטל מרוכזת / ריבת פטל
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
פיסטוק קלוי קצוץ
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה עם שמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מוסיפים את היוגורט ואת החלב המרוכז, מערבבים עם לקקן עד לאיחוד.
3. בתבנית עמוקה עם נייר אפייה מסדרים פתיבר אחד לצד השני צמוד (עם הכיתוב כלפי מטה).
4. מוזגים את הגלידה ומיישרים.
5. מפזרים מחית פטל מרוכז (אפשר גם ריבת פטל, חשוב שתהיה חמצמצה ולא מתוקה) ומפזרים אותה בגלידה בעזרת קיסם.
6. מניחים מעל שוב פתיבר באותה צורה כמו שהנחנו בתחתית.
7. מקפיאים במשך 4 שעות מינימום ואפשר גם לילה.
8. ממיסים שוקולד לבן ושמן במיקרו בפולסים עד שנמס לחלוטין.
9. חותכים את הקסטות, טובלים כל אחת בשוקולד הלבן וישירות מניחים על גבי נייר אפייה ומפזרים פיסטוק קלוי קצוץ (השוקולד מתמצק מהר שימו לב).
10. מחזירים למקפיא להתייצבות מלאה ואוכלים.
אחסון וחיי מדף:
עד חודש בקופסא אטומה במקפיא.