קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

פסטה פסטו לבן

פסטה פסטו לבן

ברוכים הבאים להתמכרות החדשה שלכם!
פסטו לבן שעשוי מריקוטה לימונית, אגוזים ופרמז׳ן.
בלי בישול, בלי כלים, הכי פשוט שיש.
אני כבר תקופה ארוכה לא אוהבת פסטות עם שמנת, משהו בזה לא קוסם לי לא כמו שהיה פעם.
אני מגוונת ומחפשת רטבים מגניבים, קצת בוגרים יותר לטעם שלי וכאלו שאני לא צריכה לעבוד קשה בשבילם.
מה שכיף בפסטו הלבן הוא שהרוטב יוצא קרמי ומדהים, בלי טיפת שמנת או חמאה.
אני ממליצה להכין וישירות להגיש אבל אם אתם מתכננים בראנץ', רשמתי לכם בהערות כמה טיפים.
יש גם תוספת מגניבה של פירורי לחם מעל! לא חובה אבל זה עושה וואו לפסטה.

פסטה פסטו לבן

מצרכים: (4 סועדים)
250 גרם פסטה פוזילי (ראו הערות לפסטות נוספות)
150 גרם ריקוטה
חופן בזיליקום
1 שן שום כתושה
גרידה מ-1/2 לימון
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם פרמז'ן מגורד
גרידת אגוז מוסקט

לפירורי לחם:
2 כפות פירורי לחם/פנקו
קורט צ'ילי גרוס
קורט מלח
כפית שמן זית

אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר עם מלח.
2. במחבת קטנה מטגנים את תערובת פירורי הלחם עד להזהבה יפה ומוציאים לקערה.
3. בקערת הגשה רחבה מערבבים את כל מרכיבי הפסטו וטועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עדיף לבשל עד דרגת אל דנטה.
5. לא מסננים את הפסטה! מעבירים את הפסטה ישירות בעזרת כף מחוררת לקערה עם הפסטו שהכנו, מוזגים ממי הפסטה מצקת אחת ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב קרמי שעוטף את הפסטה.
– ניתן להוסיף עוד מעט ממי הפסטה אם נראה לכם שהרוטב לא קרמי מספיק, רק לא להגזים שלא יהיה נוזלי.
6. מקשטים בגרידת לימון, פרמז'ן מגורד, אגוזים קצוצים ואת תערובת פירורי הלחם.

הערות:
– מומלץ להשתמש בסוג פסטה שתעטוף את הרוטב: פוזילי, גירנדולה, מפלדינה, טאליאטלה וכו'.
– במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש באגוזי לוז.
– אם אתם מארחים הכינו את הפסטו מראש ושימרו בקירור, לפני ההגשה הרתיחו מים בשלו את הפסטה ותערבבו עם הפסטו כמו בשלב 5.

אחסון וחיי מדף:
הפסטו נשמר בצנצנת אטומה עד 3 ימים לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *