לאחי יש טאבון ותמיד יוצאות לו פיצות מטורפות!
עכשיו מה הבעיה? שלי אין טאבון חחח
אז לקחתי את המתכון של הבצק וניסיתי בבית, תשמעו – יש לי טריק מדהים!
מתחילים במחבת, מעבירים לתנור ומקבלים תחתית קריספית מטורפת בדיוק כמו בטאבון!
אתם לא תאמינו שאתם הכנתם את הפיצות האלו ולא הזמנתם מפיצרייה, אני מבטיחה לכם.
אני השתמשתי בקמח של חברת קאפוטו, הוא מעולה.
תמצאו חברה שאתם אוהבים ותקנו קמח 00, הוא הופך את הבצק לאוורירי יותר ולא דחוס.
תתפרעו עם התוספות שאתם אוהבים, אני העדפתי הפעם מרגריטה קלאסית.
מצרכים: (3 פיצות קוטר 24)
1/2 קילו קמח 00
6 גרם שמרים יבשים
335 מ"ל מים קרים
12 גרם מלח
300 גרם מוצרלה מגורדת
פרמז'ן מגורד
1 פחית שימורים רוטב עגבניות לפיצה של חברת מוטי
בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים ומלח.
2. לשים במהירות בינונית במשך 13 דקות לפחות, עד שהבצק אחיד ולא דבוק לתחתית הקערה.
3. מוציאים את הבצק (הוא מעט דביק וזה בסדר) ולשים אותו מעט עם הידיים ומעצבים לצורה של כדור.
4. מתפיחים בקערה מעט מקומחת, מכוסה בניילון נצמד, עד להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, במשקל 275 גרם כל אחד.
6. מגלגלים כל חלק לכדור חלק ויפה ומניחים על מגש עם מעט קמח או קמח פולנטה מי שאוהב, מכסים להתפחה שנייה של 30 דקות.
7. מחממים תנור ל-250 מעלות, מצב גריל, ממקמים את רשת התנור בשליש העליון.
8. מותחים כל כדור ופותחים אותו בעזרת הידיים לעיגול בקוטר 24 ס"מ, בזהירות לא לקרוע אותו.
9. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומעבירים את עיגול הבצק שרידדנו, מסדרים אותו יפה במחבת כך שיכסה את כולו.
10. מטגנים את תחתית הבצק על להבה נמוכה ותוך כדי מסדרים את הפיצה:
– משמנים מעט בשמן זית את הבצק כולל השוליים.
– מורחים רוטב עגבניות על הבצק מלבד השוליים, לא להגזים עם הרוטב.
– מפזרים פרמז'ן מגורד על כל הבצק כולל השוליים, זה ייתן לו קריספיות מגניבה.
– מפזרים מוצרלה מגורדת בנדיבות.
11. מרימים מעט את קצה הפיצה ובודקים אם התחתית כבר שחומה מעט, אם כן מעבירים לתנור.
12. אופים בהשגחה במשך 4-5 דקות עד שהבצק השחים יפה והמוצרלה מבעבעת (זה קורה מהר אז לשים לב).
13. מעבירים למגש, חותכים ואוכלים חם!
14. חוזרים על התהליך עם שאר הבצקים.
הערות:
– ניתן להכין את תחתיות הפיצה בשלב המחבת ולהקפיא, בלי הרוטב והגבינה, להפשיר ולאפות כרגיל.
– אפשר להכפיל כמויות.
– לא מומלץ להשתמש בקמח לבן, הוא יותר דחוס למתכון של פיצה ונרצה פיצה קריספית ואוורירית.
אחסון וחיי מדף:
אפשר גם להקפיא את הפיצות מוכנות ולחמם בתנור ב-150 מעלות לפני אכילה.