קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת קרפים טירמיסו

עוגת קרפים טירמיסו

אני לא יכולה להסביר לכם כמה העוגה הזאת טעימה.
הפכתי את עוגת הקרפים הפופולרית לטירמיסו והיא מדהימה הרבה יותר ממה שדמיינתי – יצאה לי עוגת החלומות.
מלא שכבות של קרפ בשילוב עם הקרם והקפה זה פשוט וואו.

עוגת קרפים טירמיסו

מצרכים: (רינג קוטר 22)
לקרפים:
8 ביצים
1 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר לבן
2 כוסות קמח + 4 כפות

לקרם:
650 מ"ל שמנת להקצפה 38%
125 גרם מסקרפונה
3 כפות אינסטנט פודינג
4 כפות אבקת סוכר

לקפה:
1 קפסולה קפה
1 כפית וויסקי/רום (לא חובה)
1 כפית סוכר

לקישוט:
קקאו

אופן ההכנה:
1. מכינים את בלילת הקרפים – מערבבים הכל היטב בקערה עם מטרפה, אפשר גם בבלנדר או בנינג'ה.
2. מחממים מחבת ומורחים מעט חמאה, מוזגים 1/4 כוס מבלילת הקרפ ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת.
3. ברגע שהקצוות משחימות הופכים את הקרפ ומטגנים עוד כדקה.
4. חוזרים על התהליך עד שסיימנו עם כל הבלילה ומניחים את הקרפים בערמה בצד.
5. בקערה מקציפים את כל החומרים לקרם עד לקבלת קרם יציב.
6. מכינים את הקפה – מצננים אותו מעט בקערה.
7. קורצים בעזרת רינג של תבנית את הקרפים לעיגול בקוטר 22, אפשר להיעזר בסכין אם זה לא נחתך היטב.
8. מתחילים להרכיב את העוגה:
– על צלחת הגשה מניחים קרפ, מברישים אותו בקפה, מורחים 2 כפות גדושות מהקרם לשכבה אחידה ומכסים בקרפ נוסף.
– חוזרים על התהליך עד לסיום כל הקרפים – משאירים קרם לשכבה העליונה ומכסים את הקרפ האחרון בשכבת קרם ומיישרים.
– מעבירים לקירור של מינימום 3 שעות.
9. לפני הגשה בוזקים קקאו ומגישים.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה במקרר בקופסא אטומה מחזיקה עד 4 ימים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *