קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

טארט דבש ויוגורט

טארט דבש ויוגורט

טארט דבש חגיגי לראש השנה, מתוק וטעים במיוחד.
מילוי דבש ויוגורט שמשתלבים מושלם ביחד בטארט פריך.
מרשים וחגיגי במיוחד לשנה חדשה!

טארט דבש ויוגורט

מצרכים: (רינג קוטר 24)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה

למלית:
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם שקדים טחונים
200 מ"ל יוגורט 3%
150 גרם דבש
3 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

לציפוי:
יוגורט 3%
גרידת לימון

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית הדוקה (אפשר להעביר למקרר לקירור של שעה ואפשר לרדד ישירות).
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).
5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לאפייה בחום של 140 מעלות עד שהקלתית אפויה, בערך 15 דקות.
– מוציאים ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
8. מכינים את המילוי – בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מלית אחידה. 
9. מוזגים את המילוי על גבי הקלתית שהכנו ומחזירים לאפייה במשך 35-40 דקות, המילוי ישחים יפה.
10. מצננים במשך שעה לפני שמקשטים.
11. מורחים בעדינות יוגורט בעזרת כף עד לשוליים של הטראט, מגרדים מעל לימון לקישוט.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר מחזיקה עד 5 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *