crumble

טארט גבינה ופיסטוק

אין כמו עוגת גבינה, בכל צורה שהיא! 
הטארט הזה הכי פשוט להכנה, בסיס פיסטוק וציפוי משגע של שוקולד לבן.
לא מצריך אפייה ארוכה ואתם הולכים להשתגע כמה שהוא רך וטעים.
אפשר להחליף את הפיסטוק באגוז אחר אם לא אוהבים אבל מבחינתי זה שילוב מושלם.

טארט גבינה ופיסטוק

מצרכים: (רינג קוטר 22)
לתחתית:
150 גרם עוגיות פתיבר
50 גרם פיסטוק
2 כפיות סוכר חום
80 גרם חמאה מומסת
2 כפיות מחית פיסטוק – לא חובה

לקרם גבינה:
250 גרם גבינת טוב טעם/כנען
250 גרם גבינה לבנה
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 ביצים
80 גרם סוכר לבן 
1 שקית סוכר וניל

לציפוי שוקולד לבן:
75 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמנת מתוקה

אופציונלי – פיסטוקים קלויים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. טוחנים את עוגיות הפתיבר והפיסטוק למרקם חולי, מוסיפים סוכר וחמאה ומערבבים היטב, מי שאוהב מוסיף מחית פיסטוק לחיזוק הטעם והצבע.
3. מעבירים לרינג ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב לתחתית ולדפנות הרינג.
אם זה תבנית פאי מתפרקת אפשר בעזרת האצבעות להדק את הדפנות.
4. אופים במשך 10 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר.
5. בקערה מערבבים את כל החומרים לקרם הגבינה.
6. מוזגים את קרם הגבינה על התחתית האפויה ומיישרים.
7. אופים חזרה בחום של 160 מעלות במשך 5 דקות, מורידים לחום של 140 מעלות ואופים עוד 10 דקות בלבד עד להתייצבות.
8. מקררים בטמפ' חדר במשך חצי שעה.
9. מכינים את קרם השוקולד – במיקרו בפולסים ממיסים שוקולד לבן ושמנת עד להמסה אחידה.
10. מוזגים על גבי הקלתית הקרה, מקשטים בפיסטוקים קלויים קצוצים.
11. מקררים היט במקרר 3 שעות לפחות לפני חיתוך והגשה.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון