אחותי הכינה לפני כמה שנים תחתיות קוקוס לפסח, מאז אח שלי באובססיה עליהן. אז חשבתי על קינוח חדש שיכול מושלם לערב חג, בלי אפייה אבל שיהיה מרשים. טארט קוקוס שוקולד משגע לערב חג! ללא אפייה וללא קמח, הקינוח המושלם לאוהבי הקוקוס. קינוח שפשוט חייב להכין לארוחת חג.
טארט באונטי
מצרכים: (רינג קוטר 24) לבסיס: 11 עוגיות קוקוס לפסח – 300 גרם 50 גרם שוקולד מריר מומס
לקרם קוקוס: 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% 200 גרם שוקולד לבן מומס 1 כוס קוקוס טחון
לטראפלס קוקוס: 8 עוגיות קוקוס – 200 גרם 100 גרם שוקולד לבן מומס 2 כפות שמנת להקצפה 38% קוקוס טחון לציפוי
אופן ההכנה: 1. מועכים את עוגיות הקוקוס, מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים היטב (מומלץ לערבב עם הידיים). 2. משמנים מעט את הרינג ומהדקים את תערובת הבסיס לתחתית הרינג ולצדדים, מהדקים היטב בקצוות, מעבירים למקרר לקירור של חצי שעה מינימום. 3. בינתיים מכינים את קרם הקוקוס: מקציפים את השמנת עד לקבלת קרם יציב, מוסיפים שוקולד לבן מומס ומקפלים בעזרת לקקן בעדינות. 4. מוסיפים את הקוקוס הטחון וממשיכים לערבב בעדינות בעזרת הלקקן. 5. מוזגים את הקרם על גבי בסיס הטארט ומיישרים – מחזירים למקרר לשעתיים מינימום. 6. מכינים בינתיים את הטארפלס קוקוס: – מועכים את עוגיות הקוקוס, מוסיפים שוקולד מומס ושמנת ומערבבים היטב (מומלץ לערבב עם הידיים). – מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים כל כדור בקוקוס טחון (בערך 22 כדורים). – שומרים בקירור עד לקישוט. 7. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרו את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. 8. שופכים את קרם השוקולד על גבי קרם הקוקוס, מיישרים עם פלטה ומנערים מעט את הרינג כדי שהשוקולד יגיע לכיסוי מלא של הפאי. 9. מעבירים לקירור של שעה. 10. מקשטים עם טראפלס קוקוס – יוצרים עיגול מהכדורים על מסגרת הטארט כמו בסרטון. 11. מומלץ לשמור בקירור עד להגשה.
הערות: * לפרווה: במקום שמנת להקצפה – שמנת צמחית. * העוגיות קוקוס מגיעות בקופסא גדולה, קופסא אחת מספיקה למתכון. * אפשר להכין כמות כפולה של הטראפלס קוקוס ולשמור בקירור בקופסא.
אחסון וחיי מדף: העוגה נשמרת במקרר מכוסה במשך 4 ימים עד שהתחתית כבר לא קראנצ'ית.
כתיבת תגובה