קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

גרנולה מלוחה

גרנולה מלוחה


גרנולה מלוחה או בשמה האחר ג'עלה.
מושלמת לסלט או מעל גבינות כמו לאבנה! מושלם!!
מיקס בין מלא אגוזים וגרעינים ותיבול מדויק וטעים.
הוספתי לכם מתכון לערב החג לסלט מרענן שהולך מדהים עם הגרנולה, אל תפספסו חובה להכין!

גרנולה מלוחה

מצרכים: (2 צנצנות גדולות)
לגרנולה:
2 כוסות שיבולת שועל עבה
⅓ כוס שומשום
⅓ כוס פשתן
⅓ כוס גרעיני דלעת
⅓ כוס גרעיני חמנייה
½ כוס שקדים שלמים קצוצים
3 כפות שמן זית
3 כפות מים
1 כף דבש
1 כף גדושה שום גבישי
1 כף גדושה זעתר
½1 כפיות מלח
1 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

לויניגרט:
½2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
½ כף דבש
½ כפית חרדל דיז'ון
מלח אטלנטי

לסלט:
חבילת חסה לאליק
4 כפות גרעיני רימון
3 כפות גרנולה מלוחה
ויניגרט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. 
מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה בקערה.
3. בתבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הגרנולה.
4. אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה, לערבב במחצית הזמן את הגרנולה כדי לקבל אפייה אחידה.

5. 
מקררים מעט בטמפ' חדר ומאחסנים בצנצנת אטומה.
6. לסלט:

– מערבבים היטב את כל מרכיבי הויניגרט, הוא נשמר בקירור יומיים.
– מסדרים בקערה את החסה לאליק שלמה, לא לחתוך את העלים.
– מפזרים גרעיני רימון וגרנולה מלוחה.
– לפני הגשה מוזגים את הוינגרט, מערבבים ואוכלים.

אחסון וחיי מדף:
עד חודש בקופסא/צנצנת אטומה בטמפ' חדר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *