crumble

ברוסקטה קפרזה

תמיד המנות הפשוטות הן הכי טעימות והכי מרשימות.
בגט קלוי עם עגבניות שרי צלויות, מוצרלה טרייה ופסטו – ביס אלוהי.
מנת פתיחה מושלמת לערב חג או לאירוח כיפי בבית.
אני ממש ממליצה לכם להכין את הפסטו לבד, זה יותר טעים מקנוי ונשמר המון זמן במקרר.

ברוסקטה קפרזה

מצרכים: (4 סועדים)
1 בגט
1 כדור מוצרלה פרסקה
בזיליקום לקישוט (לא חובה)

לעגבניות הצלויות:
20 עגבניות שרי
שמן זית
1 שן שום כתוש
מלח גס

לפסטו:
1 חבילת בזיליקום
2 שיני שום קטנות
50 גרם פרמז'ן 
2 כפות צנוברים/אגוזי מלך
שמן זית
מלח
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. בתבנית מתאימה לתנור שמים חצאי עגבניות שרי, מפזרים מלח גס בנדיבות, שמן זית ושום כתוש – מערבבים ואופים במשך 15 דקות עד שהעגבניות התקרמלו ומצננים.
3. מכינים את הפסטו: במעבד מזון שמים בזיליקום, שיני שום, פרמז'ן, אגוזים, מלח ומיץ לימון – מתחילים לטחון ומוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי עד שנוצרת משחה. במידה וחסר שמן יש להוסיף, הפסטו לא צריך להיות יבש אלא מעט שומני. טועמים ומתקנים תיבול במידה וחסר. מאחסנים בצנצנת ומוזגים שמן זית על השכבה העליונה כדי למנוע עובש.
4. חוצים את הבגט וכל חצי חוצים שוב כך שמקבלים 4 רבעים.
5. על מחבת חמה מוזגים שמן זית בנדיבות ומניחים את הבגט עם החלק הפנימי כלפי מטה, צורבים היטב.
6. מניחים את הבגטים על צלחת הגשה – שמים על כל בגט עגבניות שרי ומעט מהנוזל שנשאר שבתבנית.
7. מניחים על העגבניות חתיכות מוצרלה טרייה, נגיעות של פסטו ומוזגים מעל שוב מעט מנוזל העגבניות הצלויות.
8. מגישים ישירות!

הערות:
* אפשר להכין פסטו עם המון סוגים של אגוזים, כל אחד ייתן טעם וארומה שונה – פיסטוקים, קשיו, צנוברים, אגוזי מלך ועוד.
אני אוהבת להכין מצנוברים ומאגוזי מלך.

אחסון וחיי מדף:
הבגט נשמר בקופסה סגורה צלוי במשך יום. העגבניות הצלויות נשמרות בקופסה סגורה במשך שבוע במקרר.
מומלץ להכין את כל המרכיבים מראש ולהרכיב רק לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון